logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Обласний вебінар “Шкільна бібліотека як інформаційно-методичний центр сучасної школи” для шкільних бібліотекарів

26 березня цього року у Тернопільському ОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet проведено обласний вебінар “Шкільна бібліотека як інформаційно-методичний центр сучасної школи” для шкільних бібліотекарів.

Метою і завданням заходу було удосконалення сучасних підходів щодо організації діяльності шкільної бібліотеки як невід`ємної частини освітнього простору у відповідності з концепцією Нової української школи; розвиток практичних вмінь бібліотекарів щодо організації роботи бібліотеки в умовах впровадження НУШ.

Науково-методичний супровід семінару здійснювали: методист відділу освітнього адміністрування, кандидат педагогічних наук, доцент Корнієнко С. М. з вступним словом: «Модернізація бібліотек сучасної загальноосвітньої школи у контексті гуманізації та інформацій освіти; та завідувач науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО Сіньковська І. М. з міні-лекцією «Використання новітніх технологій та електронних ресурсів у роботі шкільної бібліотеки» та презентацією електронних ресурсів бібліотеки інституту.

Основою вебінару був обмін ідеями та досвідом роботи шкільних бібліотекарів, а саме:

Мельничук Ліля Степанівна, бібліотекар Козівської ЗЗСО № 2, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека 2019-2020», поділилась досвідом організації і проведення мультимедійних ігор з молодшими школярами як засобу формування у них інтересу до читання.

Костильова Ольга Василівна, бібліотекар Тернопільської ЗОШ № 13 імені Андрія Юркевича, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека 2019-2020», розкрила проблему розвитку читацьких компетентностей учнів як невід`ємної потреби в роботі шкільної бібліотеки.

Ярема Олеся Іванівна, бібліотекар Тернопільської ЗОШ № 19, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека 2019-2020», познайомила з досвідом формування і розвитком читацьких компетентностей школярів в умовах шкільної бібліотеки як території читання.

Бібліографом науково-педагогічної бібліотеки Вадимом Репешко підготовлено рекомендаційний бібліографічний список газетно-журнальних статей «Сучасний бібліотечний простір у НУШ: крок до успіху».

Підводячи підсумки дійшли до висновку, що НУШ без нової сучасної шкільної бібліотеки не відбудеться, адже бібліотека – це місце, де щодня для спільної роботи зустрічаються всі учасники навчально-виховного процесу. Саме в бібліотеці діти отримують практичні навички пошуку інформації, вміння працювати з нею. Тож особливою є роль шкільної бібліотеки та шкільного бібліотекаря у формуванні медіа культури підростаючого покоління.

Інформаційні матеріали (презентації виступаючих), рекомендаційний бібліографічний список газетно-журнальних статей буде розміщено на сайті ТОКІППО: сторінка «Бібліотека», розділ «Новини бібліотеки».

Останні новини