logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Практикум для практичних психологів ЗДО „Гра як засіб розвитку комунікативної компетентності дітей дошкільного віку”

Практикум для практичних психологів ЗДО „Гра як засіб розвитку комунікативної компетентності дітей дошкільного віку”

26 листопада 2021 року в ТОКІППО в онлайн форматі відбувся практикум для практичних психологів закладів дошкільної освіти на тему „Гра як засіб розвитку комунікативної компетентності дітей дошкільного віку”. Мета заходу: ознайомити учасників з особливостями гри у дітей дошкільного віку; розкрити психолого-педагогічні умови розвитку та формування комунікативної компетентності дошкільника; удосконалити професійні навички практичного психолога щодо використання ігрових технологій для розвитку комунікативних вмінь у дітей.

З вітальним словом до учасників практикуму звернулась Світлана Ярмолицька, методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи, яка розпочала захід та побажала конструктивної та плідної роботи.

Оксана Жизномірська, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат психологічних наук, у своєму виступі „Гра як провідний вид діяльності дитини дошкільного віку” звернула увагу на особливості гри в період дошкілля, її вплив на формування комунікативної та соціальної  компетентності малюків.

Про важливість формування комунікативної компетентності під час гри в дошкільному віці як фундамента розвитку компетентностей і навичок, необхідних для успішного навчання та оволодіння новою соціальною роллю учня, розповіла Наталія Бачинська, методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО. Також презентувала сайти, які можна використати психологам у роботі з дітьми та батьками з даної теми.

Методист навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи та організатор засідання Світлана Ярмолицька, розкрила психолого-педагогічні умови розвитку комунікативної компетентності дошкільника, ознайомила з основними методами та формами організації педагогічної роботи, які сприяють формуванню соціально-комунікативної компетенції дошкільнят.

Досвідом використання ігрових методів та прийомів інтерактивної взаємодії щодо розвитку комунікативної компетентності дітей дошкільного віку, поділились практичні психологи: Людмила Деркач (ЗДО „Дзвіночок” Білобожницької ОТГ), Ольга Курцеба (Бучацький ДНЗ „Дзвіночок”).

Учасники заходу брали активну участь в практичних завданнях, обмінювались думками та враженнями.

Дякую доповідачам та учасникам практикуму за конструктивну співпрацю, професійний досвід та позитивні емоції.

Інформаційно-методичні матеріали практикуму будуть розміщені на блозі Ярмолицької С.О. http://yarmolytska.blogspot.com/p/blog-page_68.html у рубриці «Дошкільнятко».

Останні новини