logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Серпнева методична студія «Формування ціннісних життєвих орієнтирів на уроках основ християнської етики»

Серпнева методична студія «Формування ціннісних життєвих орієнтирів на уроках основ християнської етики»

21 серпня 2020 року в ТОКІППО на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet  відбулася  Серпнева методична студія «Формування ціннісних життєвих орієнтирів на уроках основ християнської етики» за участю методичних працівників РМК/ММК,ОТГ, які відповідають за стан викладання предметів духовно-морального спрямування, голів  методичних об’єднань вчителів основ християнської етики.

Привітав учасників заходу  Володимир Мисик, заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО, кандидат історичних наук та  звернув увагу на важливість вивчення предметів духовно-морального спрямування; передав вітання від директора ТОКІППО Олександра Петровського, побажав успішної роботи.

Про важливість формування світогляду, ціннісних орієнтирів та моральної позиції здобувачів освіти наголосила у своєму виступі заступник начальника управління освіти  і науки ТОДА Ганна Зварич. «Світ потребує світла. Скрізь і всюди. Тим світлом в нашій області є вчителі основ християнської етики та методисти, які дбають про добре, якісне викладання даного курсу», - зазначила  п. Ганна.

З методистом інституту Лілією Мудрик учасники заходу роздумували над темою «Ціннісні пріоритети особистості при вивченні предметів духовно-морального спрямування».

Ганна Самолюк, заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель основ християнської етики Заводської ЗОШ І – ІІІ ступенів Заводської селищної ради Чортківського району Тернопільської області, розкрила питання  «Навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення освітнього процесу при викладанні основ християнської етики». п. Ганна надала детальне роз'яснення щодо заповнення класних журналів, оцінювання даного курсу, використання в освітньому процесі зошитів з друкованою основою, календарного планування тощо.

Висвітлила тему «Онлайн - євангелізація і навчання - відповідь на виклики часу» Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук. Доповідачем була підготовлена цікава презентація. Учасники заходу також мали можливість переглянути відео про проведення онлайн - євангелізації духовенством.

З нагоди святкування  Всесвітнього року Біблії-2020, Тетяна Сергуніна, методист відділу інформаційно-методичної та організаційно-видавничої діяльності ТОКІППО, кандидат філологічних наук, представила доповідь «Використання прикладів із життя дітей біблійних часів для формування духовно-моральних цінностей здобувачів освіти». «Через всю Біблію головною стрічкою проходить заклик бути слухняними,смиренними, добрими...Ми бачимо з Біблії на прикладі Тимофія, що знання, передане йому  матір’ю та бабусею,укріпило його віру. Ми повинні також навчати і виховувати молоде покоління, формувати їхні духовно-моральні цінності, використовуючи приклади із життя дітей Біблії»,- зазначила п. Тетяна. Доповідач заохотила присутніх до вивчення і читання Святого Письма.

Учасники методичної студії  отримали  матеріали заходу.

Висловлюємо подяку усім доповідачам та учасникам. Дякуємо методисту інституту Оксані Мочук за технічне забезпечення проведення заходу. До зустрічі в ТОКІППО!

Останні новини