logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Про методичну панораму «Духовне відродження краю» на основі творчості Тараса Шевченка

Про методичну панораму «Духовне відродження краю» на основі творчості Тараса Шевченка

19 - 20 травня 2022 року Тернопільським ОКІППО на онлайн-платформі сервісу відеоконференцій Google Meet організовано та проведено методичну панораму «Духовне відродження краю» на основі творчості Тараса Шевченка, в рамках реалізації обласної програми Української Хартії вільної людини.

Мета даного заходу: привернути увагу педагогів до популяризації у закладах освіти духовно-моральних цінностей, які пропагує Українська Хартія вільної людини, на основі творчості Тараса Шевченка; зануритися у його творчість для переосмислення, а також ознайомити їх із експозицією копій картин академіка і художника Т. Г. Шевченка; сприяти творчому та професійному зростанню педагогів.

Учасниками методичної панорами були педагогічні працівники ЗЗСО Тернопільського, Кременецького та Чортківського районів, які впроваджують обласну програму Української Хартії вільної людини у своїх закладах. До даного заходу залучено 148 освітян області (учителі української мови і літератури, основ християнської етики, педагоги-огранізатори та класні керівники).

Модератор методичної панорами ‒ Стрийвус Наталія Богданівна, в.о. завідувача відділу організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності у ході вступної частини заходу провела інтерактивну вправу: «У чому феномен Тараса Шевченка?».

З вітальним словом до учасників звернулися Ковалик Ігор Михайлович, голова ГО «Гуртом», співкоординатор реалізації обласної програми УХВЛ в Тернопільській області та Вакуленко Дмитро Вікторович, голова ради ГО «Центр Гармонія», ідейний натхненник та організатор перевізної виставки експозиції копій картин Т. Шевченка.

У ході заходу Магера Тетяна Володимирівна, в.о.заступника директора з науково-педагогічної та виховної роботи Тернопільського ОКІППО презентувала особистість Тараса Шевченка як духовного пророка української нації.

Мудрик Лілія Євгенівна, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Тернопільського ОКІППО розкрила особливості християнського світогляду Тараса Шевченка.

Стрийвус Наталія Богданівна, методист в.о. завідувача відділу організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності презентувала художній доробок Великого Кобзаря як віддзеркалення духовного зростання його особистості на основі експозицій копій картин академіка і художника Т. Г. Шевченка.

Герасимчук Галина Ігорівна, методист відділу організаційно-методичної та інформаційно-видавничої діяльності провела практичну частину методичної панорами, а саме: урок – подорож «Відомі і невідомі стежки життя Тараса Шевченка».

Технічний супровід заходу забезпечила Мочук Оксана Богданівна, методистка центру інформатики, ІКТ та дистанційної освіти Тернопільського ОКІППО.

Учасники методичної панорами висловили слова вдячності організаторам заходу, акцентуючи увагу на змістовне, актуальне та пізнавальне значення творчості Т.Шевченка в умовах сьогодення.

Останні новини