logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

У рамках роботи  Всеукраїнської науково-практичної конференції «Формування національної ідентичності українця через цінності  Української хартії вільної людини»

У рамках роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Формування національної ідентичності українця через цінності Української хартії вільної людини»

29 жовтня 2021 р. у Тернопільському ОКІППО, на платформі сервісу відео конференцій Google Meet, проведено тренінги та круглий стіл (формат онлайн) у рамках роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції «Формування національної ідентичності українця через цінності Української Хартії вільної людини», якими охоплено 111 учасників із різних регіонів України.

Тренінг «Організаційна культура закладу освіти як основа формування цінностей учасників освітнього процесу» провела Хома Світозара Олегівна, методистка, завідувачка центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Тернопільського ОКІППО. В ході проведення тренінгу Світозарою Олегівною за допомогою різноманітних вправ розкрито поняття «організаційної культури» як потужного стратегічного інструменту, що дозволяє орієнтувати усіх працівників на спільні цілі. Особливу увагу звернено на аналіз компонентів організаційної культури: місію і бачення, справжні цінності, людей, культуру взаємної довіри та поваги, стиль лідера та зворотній зв’язок.

Тренінг «Психологічні особливості формування особистої відповідальності українця як вільної людини» провела Коротюк Зоряна Михайлівна, методистка, завідувачка навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи Тернопільського ОКІППО. У ході виконання тренінгових вправ учасники працювали над розкриттям поняття відповідальності і прийшли до висновку, що відповідальна та людина, яка відповідає не лише за когось, а в першу чергу за себе, за власне життя.

Круглий стіл «Формування ціннісного профілю освітнього закладу в умовах реалізації обласної програми Української Хартії вільної людини» провів Ковалик Ігор Михайлович голова ГО «Гуртом», співкоординатор реалізації обласної програми впровадження УХВЛ в Тернопільській області у ході якого обговорювалися питання щодо впровадження УХВЛ в ЗЗСО та особлива увага зверталася на формування ціннісного профілю освітнього закладу.

Дякуємо учасникам за активну працю, обмін думками та досвідом.

Останні новини