logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Відбувся вебінар  «Партнерство з батьками в Новій українській школі»

Відбувся вебінар «Партнерство з батьками в Новій українській школі»

     Відповідно до плану роботи Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти 25 травня 2022 року на  платформі онлайн-сервісу Google Meet методист центру виховної роботи , захисту прав дитини та громадянської освіти Марія Голуб, провела вебінар  «Партнерство з батьками в Новій українській школі». В онлайн-заході взяли участь класні керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти.

    Мета заходу: удосконалити фахову майстерність учасників вебінару з питання співпраці з батьками; систематизувати знання класних керівників щодо партнерської взаємодії учасників освітнього процесу; сприяти творчому та професійному зростанню педагогів; виробити методичні рекомендації для класних керівників та педагогів ЗЗСО області щодо партнерства з батьками в умовах війни.

    Педагогіка партнерства, орієнтація на учня, виховання на цінностях - саме ці складові концепції Нової української школи спрямовані на те, щоб побудувати довіру між школою, дітьми, батьками та суспільством.

Роботу вебінару розпочала Магера Т.В., в.о. заступника директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО.

Під час проведення заходу були висвітлені та презентовані такі теми:

  • - «Формування цінностей учасників освітнього процесу в умовах війни», Хома С.О., методист, в.о. завідувача центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО.
  • - «Партнерство між школою і батьками: підходи та способи втілення в умовах сьогодення», Голуб М.Я., методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО.
  • - «Педагогіка партнерства. Психологічний супровід співпраці учасників освітнього процесу в НУШ», Коротюк З.М., методист, в.о. завідувача

навчально-методичного центру психологічної служби та соціальної

роботи  ТОКІППО та Демидась С.Р., методист навчально-   методичного центру психологічної служби та соціальної  роботи   інституту.

  • - Проєктна діяльність як ефективна форма впровадження педагогіки партнерства: "Родинна реліквія", Куриш О.С., методист відділу освітнього адміністрування ТОКІППО.
  • - Партнерство заради успіху: як взаємодіяти з батьками.(з досвіду роботи), Музика І.М., заступник директора з виховної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІст. №2 м. Хоростків.

Наприкінці вебінару  спільними зусиллями були вироблені рекомендації щодо партнерської взаємодії учасників освітнього процесу та  партнерської співпраці з батьками в умовах війни. Педагоги ділилися  досвідом, позитивно висловлювалися та обмінювалися своїми враженнями, думками щодо взаємної співпраці..

Висловлюємо щиру подяку усім учасникам заходу.

Все буде Україна!

Методичні рекомендації

АНКЕТА проєкту "РОДИННА РЕЛІКВІЯ"

Презентація

 

Останні новини