logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

«Впровадження Української Хартії вільної людини в освітній процес» в м. Бережани та Бережанському районі

«Впровадження Української Хартії вільної людини в освітній процес» в м. Бережани та Бережанському районі

 

28 листопада 2017 року на базі Бережанського районного краєзнавчого музею відбувся  просвітницький захід (інтеракційні заняття з елементами тренінгу, інтелектуальних випробувань) «Впровадження Української Хартії вільної  в освітній процес», на який були запрошені методисти районного методичного кабінету та міського відділу освіти, а також педагогічні працівники, відповідальні за науково-методичний супровід програми впровадження Української Хартії вільної людини в навчальних закладах,  заступники директорів шкіл з навчально-виховної,  виховної роботи, вчителі історії та правознавства, української мови та літератури.

Перед початком заходу учасники  мали змогу оглянути виставку «Чудотворні ікони Тернопілля».

З вітальним словом до учасників звернулися заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи інституту, кандидат історичних наук, депутат обласної ради Володимир Мисик, заступник міського голови м. Бережан Олег Захарків, начальник відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради Галина Михальчук, завідувач районного методичного кабінету Бережанської РДА Ольга Жеребецька, методист районного методичного кабінету Бережанської РДА Василь Бич, методист міського відділу освіти Оксана Лещук, підкресливши  важливість ціннісних орієнтирів Української Хартії вільної людини  у формуванні українця – громадянина.

На конструктивну працю всіх присутніх надихнуло відеозвернення одного з авторів УХВЛ,  українського правозахисника, публіциста, релігієзнавця, члена-засновника Української Гельсінської групи, віце-ректора Українського Католицького університету Мирослава Мариновича, який  поділився своїм баченням ситуації як на державницькому, так і на рівні суспільства.

В  ході заходу розглядались як теоретичні так і практичні питання, пов’язані з впровадженням Української Хартії вільної людини в освітній процес.

Заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи інституту, кандидат історичних наук Володимир Мисик зробив акцент на впровадженні в освітній простір громадянської освіти Нової української школи крізь призму  Української Хартії вільної людини, голова ГО «Гуртом» Ігор Ковалик  висвітлив питання співпраці закладів освіти з громадськими організаціями, які є співучасниками обласної програми, розкрив сутність УХВЛ.

З цікавим досвідом  роботи з вивчення та застосування принципів Української Хартії вільної людини в НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2 м. Тернополя» поділилася учитель історії та правознавства Ірина Смільська.

З учасниками заходу були проведенні тренінгові вправи з популяризації ідей Української Хартії вільної людини методистами   центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО  Марією Голуб та Яніною Мерещак.

Кожен учасник отримав папку з матеріалами заходу та сертифікати про участь.

                

Останні новини