logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Діджитал-діалог для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та заступників директорів з виховної роботи  «Технології трансформації професійного розвитку організаторів виховної роботи в умовах війни та у післявоєнний час

Діджитал-діалог для консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників та заступників директорів з виховної роботи «Технології трансформації професійного розвитку організаторів виховної роботи в умовах війни та у післявоєнний час"

25 квітня 2023 року у ТОКІППО відбувся діджитал-діалог на тему: «Технології трансформації професійного розвитку організаторів виховної роботи в умовах війни та у післявоєнний час". Учасниками заходу були консультанти центрів професійного розвитку педагогічних працівників, які відповідають за питання виховної роботи, та заступники директорів з виховної роботи.

Організатор та модератор діджитал- діалогу- Світозара Хома, завідувач Центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти.

 Мета заходу -  обговорити ризики, виклики для освіти і педагогів, перспективу та технології професійного розвитку організаторів виховної роботи, що є важливою передумовою забезпечення майбутнього дітей і молоді в Україні, мирній, незалежній, відбудованій.

Адже функціонування системи освіти в умовах воєнного стану характеризується інтенсивним пошуком нових підходів до навчання, інноваційних форм організації освітнього процесу, ефективних педагогічних та інформаційних технологій. Результати вивчення наявних у вітчизняній практиці різних видів забезпечення освіти переконують у тому, що в них недостатньо враховано системний підхід, ціннісні орієнтири сучасної освіти, її компетентнісний потенціал. Більшість із них спрямовано на застосування окремих методів, засобів, форм навчання, що не дає змоги повноцінно забезпечити реалізацію компонентів освітнього процесу. Нові цілі української школи потребують модернізації змісту освіти. Це вимагатиме створення принципово нових стандартів виховної парадигми освіти, яка має ґрунтуватися на особистісно орієнтованому і компетентнісному підходах до виховання.
Головні спікери - Світлана Тимошів, консультант Бучацького ЦПР ПП ; Оксана Лещук, консультант ЦПР ПП Бережанської міської ради; Любов Шнир, консультант КУ «ЦПРПП»

Зборівської міської ради; Галина Радик, заступник директора КЗ «Великобірківський ліцей ім. С. Балея; Ігор Ковалик, голова ГО " Гуртом".

Учасники діджитал діалогу мали змогу обмінятись досвідом та ідеями та  виробити рекомендації щодо перспектив та технологій професійного розвитку організаторів виховної роботи.

Дякуємо за спільну працю! Тримаємо освітянський фронт разом!

Останні новини