logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Про онлайн-тренінг «Виховання без шкоди» за освітньою програмою «Батьківські збори по-новому: актуально, інтерактивно, корисно»  курсу «Культура добросусідства»

Про онлайн-тренінг «Виховання без шкоди» за освітньою програмою «Батьківські збори по-новому: актуально, інтерактивно, корисно» курсу «Культура добросусідства»

Відповідно до плану роботи інституту 21 жовтня 2022 року відбувся онлайн-тренінг «Виховання без шкоди» за освітньою програмою «Батьківські збори по-новому: актуально, інтерактивно, корисно» курсу «Культура добросусідства» для класних керівників 7-9 класів, педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти області.

Мета заходу: ознайомлення педагогічних працівників із інтегрованим курсом «Культура добросусідства»; презентація освітньої програми «Батьківські збори по-новому: актуально, інтерактивно, корисно»; підвищення професійної компетентності педагогів щодо використання педагогіки партнерства у професійній діяльності.

Тренінг розпочала Магера Т.В., в.о. заступника директора ТОКІППО з науково-педагогічної та виховної роботи, яка ознайомила учасників із цілями та завданнями. Також додала, що провідною формою роботи з батьками, яка характеризується значною педагогічною доцільністю, є батьківські збори. Важливість координації виховних дій сім’ї покладено на освітній заклад, і від того, як організована робота з батьками, значною мірою залежить успішність процесу навчання і виховання учнів.

Модератор тренінгу Голуб М. Я., методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, ознайомила учасників з наскрізним інтегрованим курсом «Культура добросусідства», його актуальністю, особливостями, змістом та структурою. Для підвищення професійної компетентності педагогів щодо роботи з батьками презентувала освітню програму «Батьківські збори по-новому: актуально, інтерактивно, корисно» наскрізного курсу «Культура добросусідства». Надала методичні рекомендації щодо використання активних, інтерактивних, групових форм роботи під час батьківських зборів. Наголосила на важливості співпраці освітнього закладу та батьківського колективу.

З нормативно-правовими засадами діяльності класного керівника у роботі з батьками під час міні-лекції ознайомила Сесик О.О., методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО. Зазначила, що вчителі, батьки та учні об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу, відповідальними за результат.

Під час тренінгу були надані поради педагогам та батькам про те, як допомогти дитині в умовах сьогодення. Оскільки війна змінила життя не лише дорослих, а й дітей, які втратили звичну впорядкованість життя. За таких обставин діти хочуть знайти відчуття безпеки та захищеності, насамперед, у своїх батьків та педагогів.

Методичні матеріали тренінгу розміщені на сайті ТОКІППО у розділі виховна робота (підрозділ «Культура добросусідства»).

Останні новини