logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Про проведення практикуму  «Попередження та протидія насильства в закладах освіти»

Про проведення практикуму «Попередження та протидія насильства в закладах освіти»

Відчувати себе у безпеці важливо для всіх учасників освітнього процесу, а  особливо у воєнний час.

Відповідно до плану роботи інституту 29 листопада 2022 року в  Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на платформі сервісу Google Meet, методистом ТОКІППО Марією Голуб був проведений практикум «Попередження та протидія насильства в закладах освіти» для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти області.

Мета заходу: формування у педагогів системного бачення потреби залучення усіх учасників освітнього процесу до протидії булінгу в закладах освіти; оновлення практик роботи педагогів з питань запобігання булінгу серед дітей; усвідомлення педагогами необхідності активно діяти на підтримку безпеки дітей у школі; надання педагогам практичних рекомендацій щодо психологічної підтримки дітей під час воєнного стану

В ході проведення практикуму були висвітлені та опрацьовані такі питання:

  • Актуальність проблеми насильства та булінгу у дитячому середовищі, Магера Т.В., методист, в.о. заступника директора ТОКІППО з науково-педагогічної та виховної роботи.
  • Система виховної роботи освітнього закладу щодо запобігання насильства та формування ненасильницької поведінки серед учнівської молоді, Хома С.О., методист, в.о. завідувача центру виховної роботи,  захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО.
  • Попередження та протидія насильства в освітньому закладі,

Голуб М.Я., методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО.

  • Форми та шляхи психологічної підтримки дітей, що пережили психотрамвуючі події, Коротюк З.М., методист, в.о. завідувача центру навчально-методичного центру  психологічної служби і соціальної роботи ТОКІППО..

Інна Сіньковська, завідувач науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО підготувала рекомендаційний бібліографічний список літератури «Подолаємо булінг разом», яким зможуть скористатися педагоги у своїй роботі.

Модератор заходу Голуб М.Я. підвела підсумок роботи практикуму   для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти області з питань попередження та протидії насильства в закладах освіти. Також було вироблено відповідні методичні рекомендації.

Матеріали практикуму розміщено в центрі виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти https://www.facebook.com/groups/206780763071428/permalink/1637815013301322/

 
 

Щиро дякую усім педагогам за конструктивну діяльність та співпрацю у цей непростий час.

Останні новини