logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Семінар «Тимбілдинг на уроках фізичної культури як ефективний інструмент мотивації здобувачів освіти до занять руховою активністю в НУШ».

Семінар «Тимбілдинг на уроках фізичної культури як ефективний інструмент мотивації здобувачів освіти до занять руховою активністю в НУШ».

17 березня 2023 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на  платформі онлайн-сервісу Google Meet проведено семінар «Тимбілдинг на уроках фізичної культури як ефективний інструмент мотивації здобувачів освіти до занять руховою активністю в НУШ». Учасниками заходу були учителі фізичної культури  закладів загальної середньої освіти.

Мета НУШ – виховати інноватора та громадянина, який вміє працювати в команді, вміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримується прав людини. Досвід роботи  в школі підказує, що саме командна робота найкраще допомагає розвитку комунікативних здібностей учнів. Працюючи в команді, учень має можливість проявляти ініціативу, вчитися планувати свої дії, переконувати, нести відповідальність за себе і команду, розуміти, що командна робота дає спільний результат.

Про психологічні особливості командотворення у закладі загальної середньої освіти та створення сприятливої соціально-психологічної атмосфери розповів Віктор Кавецький, завідувач кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.

Галина Єднак, методист відділу методики навчальних предметів природничо- математичного циклу, технологій та фізичної культури привернула увагу педагогів щодо формування учителем сприятливого психологічного клімату на уроках фізичної культури в НУШ, як діяти вчителю фізичної культури під час занять аби побудувати між учнями дружні відносини, підвищити командний дух та протидіяти булінгу в школі і продемонструвала  вправи для згуртування та організованості учнівського  колективу.

Питання взаємодії між учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання та як налагодити з учнями зв’язок та співпрацю  розкрила Оксана Юрків, учитель фізичної культури Козівського ліцею імені В.Герети.

Наталія Смук, методист, в.о. завідувача навчального відділу підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів розглянула питання створення ефективної команди та реалізації її спільної цілі, формування навичок успішної взаємодії членів команди в різних ситуаціях та формування комунікативних лідерських навичок.

Валерій Єднак, доцент Тернопільського  національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка, кандидат педагогічних наук звернув увагу учасників семінару щодо  формування міжособистісних стосунків та взаємодію учасників в спортивній команді, як замість атмосфери конкуренції створити відчуття єдності, про переваги команди перед індивідуальним розв’язанням завдань та про відсутність командного результату якщо індивідуальні цілі  спортсмена будуть тяжіти над командними.

В ході проведення семінару учителі отримали відповіді на запитання, а на завершення роботи методичного заходу підвели підсумки та виробили ряд рекомендацій щодо ефективної організації освітнього процесу з фізичної культури.

Останні новини