logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Школа педагогічної майстерності «Нова українська школа:  від теорії до практики.  Відповідаємо на запити педагога»

Школа педагогічної майстерності «Нова українська школа: від теорії до практики. Відповідаємо на запити педагога»

Школа педагогічної майстерності  полягає в упровадженні в практику роботи  педагогічних ідей, методів та прийомів інноваційних компетентнісно зорієнтованих освітніх технологій; поширенні здобутків педагогічної та методичної науки;  вивченні та впровадженні в практику передового педагогічного досвіду; розробці методичних рекомендацій педагогам для підвищення ефективності й  результативності їхньої праці, удосконаленні професійної майстерності, зростанні творчого потенціалу.

 Заняття Школи педагогічної майстерності «Нова українська школа:  від теорії до практики.  Відповідаємо на запити педагога» за темою: «Перший клас під час війни: особливості навчання дітей» відбулося  20 жовтня 2022 року у режимі онлайн.

Метою заходу було формування ключових компетентностей учителя Нової української школи, удосконалення знань щодо  організації освітнього процесу в 1-му класі в час війни, здійснення формувального оцінювання та методики викладання предметів, застосування діяльнісного підходу та сучасних технологій навчання  в у першому класі. Розгляд проблемних питань організації навчального процесу, які найбільше турбують вчителів 1-х класів в сучасних умовах воєнного часу.

Розпочала заняття Коненко Лариса Богданівна, завідувач відділу дошкільної та початкової  освіти інституту дружнім колом «Цінності під час війни» та детально розглянула створення комфортного безпечного середовища в першому класі в умовах воєнного часу та   особливостей дистанційного навчання першокласників.

Кордуба Наталія Ярославівна, вчитель початкових класів Тернопільської початкової школи «Ерудит» цікаво і креативно провела майстер-клас щодо застосування діяльнісного підходу та  новітніх технологій навчання  на уроках в своєму першому класі.

Своїм досвідом роботи в першому пілотному і першому класі НУШ поділилась Флінта Наталія Володимирівна, вчитель початкових класів Збаразької ЗОШ І-ІІІ ст. №1, звернувши увагу присутніх на  ефективні методи роботи та  рішення проблемних питань в роботі з першокласниками.

Методист відділу дошкільної та початкової освіти Іваночко Ольга Василівна ознайомила присутніх  з захоплюючими  іграми та активностями для дітей 6-7 років в  укритті.

Розкрила тему виховання патріотизму як основи національної свідомості  першокласників Кухтяк Сніжана  Богданівна методист відділу дошкільної та початкової освіти.

На завершення Лариса Богданівна з допомогою технології  Mentimeter провела підсумки заняття школи педагогічної майстерності  використавши вправу на рефлексію «Емоційний ланцюжок».

Методичні рекомендації щодо навчання в першому класі в у мовах воєнного часу

 

Останні новини