logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Педагогічна студія з фізики та астрономії

Педагогічна студія з фізики та астрономії

19 серпня 2021 р. у ТОКІППО з метою ознайомлення учасників заходу із основними аспектами щодо формування ключових компетентностей школярів відповідно до особливостей відкритого освітнього простору Нової української школи, на основі додатка Google Hangouts Meet, проводилася педагогічна студія з фізики та астрономії у рамках серпневих педагогічних студій «Освіта Тернопільщини: виклики сьогодення та завдання з організації якісного освітнього процесу в 2021/2022 навчальному році». Мета заходу: окреслити шляхи реалізації методичних підходів, скерованих на активізацію мотивації учнів та їх пізнавальної активності до вивчення фізики та астрономії.

Особливості науково-методичного підходу щодо формування ключових компетентностей учнів на уроках фізики засобами хмарних технологій та сучасні напрямки впровадження STEM-освіти в рамках дослідницького підходу до вивчення фізики розкрила Олексюк О.Р., доцент ТОКІППО, кандидат педагогічних наук

Методист ТОКІППО Гайда В.Я., підбив підсумки щодо реалізованих методичних заходів з актуальних питань методики фізики, наголосив про важливу роль кожного учителя у становленні особистості учня та детально зупинився на питанні формування ключових компетентностей учнів на уроках фізики та астрономії відповідно до вимог цифрового суспільства.

Палітру засобів моніторингу рівня досягнення очікуваних результатів учнів  з фізики та стан участі учнів закладів загальної середньої освіти у ЗНО учасникам заходу висвітила у своєму виступі Онищук Л.З., методист ТОКІППО.

Досвідом реалізації навчальних проектів, як засобу активізації пізнавальної активності учнів на уроках фізики поділилася Мурза С. З., вчитель фізики ТНВК ШЕЛ №9 ім. І. Блажкевич.

На питаннях формування дослідницької компетентності школярів шляхом реалізації навчального фізичного експерименту детально зупинився Перунов Р. О. вчитель фізики Рогачинської ЗОШ І-ІІІ ст. Учитель фізики та астрономії ОЗ Почаївська ЗОШ І-ІІІ ст. Бондарчук О.В., грунтовно висвітлив особливості реалізації практичної складової курсу фізики та астрономії на основі віртуального фізичного експерименту.

Останні новини