logo

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Шкільні клуби соціального підприємництва – це команда!

Шкільні клуби соціального підприємництва – це команда!

14 травня 2020 року у ТОКІППО відбувся вебінар-засідання творчої групи «Шкільні клуби підприємництва як інноваційний метод формування в дітей підприємливості та соціальної відповідальності» .

Метою заходу було удосконалення компетентності керівників Шкільних клубів соціального підприємництва з питання організації командної роботи та результативності діяльності дитячих об’єднань.

Перед учасниками вебінару виступив Кавецький Віктор Євгенович,   кандидат педагогічних наук, в.о.зав.кафедри педагогіки і психології з темою «Сучасні технології командоутворення: метод MeWeUs, кайрос-менеджмент», в рамках якої  керівники ШКСП ознайомилися з сучасними методиками командотворення.

Актуальну проблему «Про п’ять вад у роботі команди, що заважають розвитку і практичній діяльності»,  підняла у своєму виступі Куриш Оксана Степанівна,  методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб,  де основна увага була зосереджена на пошуку відповіді на питання: як подолати проблеми на шляху командотворення?

Зазвичай, кожне засідання творчої групи має у плані роботи ознайомлення із новим досвідом впровадження основ підприємництва в ЗЗСО. І сьогодні свій досвід роботи   представили педагоги НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІ ст. №5-ДНЗ» - Ляхович Тетяна Андріївна, ЗДВР Кременецької ЗОШ І-ІІІ ст. №5 та Бендасюк Неоніла Олегівна,  керівник ШКСП. У своїх виступах вони розповіли власну історію створення та діяльності клубу «ІНВЕСТ School».

В рамках вебінару відбулося онлайн обговорення  примірних  сценаріїв проведення «Дня підприємливості у школі», серед яких рекомендовано: Хакатон, Квест «Моя громада», Мітап (Meet Up), Інстаграм-челендж, Велопробіг активної молоді інші.

Інформаційно-комунікаційний супровід вебінару здійснювала Мочук Оксана Богданівна, методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти.

Куриш О.С., відповідальна за проведення заходу.

Останні новини